Ministri jaoks jääb ääremaastumine hämaraks: maainimesed elavad paremini, “kui meie siin T

Uudised11.06.2018

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni aseesimees Krista Aru küsis riigihalduse ministrilt Janek Mäggilt, kas midagi on läinud valesti, et Eesti inimestel on tunne, et ääremaastumine on pärast haldusreformi veelgi süvenenud või on tegemist lihtsalt arusaamise ja suhtlemise probleemiga.

Minister Mäggi arvates ei ole seda ääremaastumist, mida Tallinnast nähakse, olemas. “Kagu-Eesti eelarvamusfestivalil ma ise juhtisin ühte arutelu, mis keskendus kaugtööle, ja need kohalikud inimesed – ma ei räägi ainult, kellega me koos esinesime, vaid ka need, kes küsimusi küsisid –, nad ei olegi üldse nii kohalikud, nad on kaugtöötajad. Nad leiavad selle võimaluse, et jah, nad tahavad elada just selles piirkonnas. Kui ma vaatan Ida-Virumaad, Lääne-Virumaad, kui ma vaatan Hiiumaad, Saaremaad, homme lähen Põlvasse, siis minu emotsioon Eestis tervikuna on erakordselt positiivne,” rääkis Mäggi riigikogus.

“Minu meelest Tallinna inimesed elavad oluliselt suuremas stressis, kui need inimesed, kes elavad maakondades. Võib-olla Tallinna inimesed muretsevad ka asjade pärast, mille pärast ei ole üldse vaja väga muretseda. Ma ise olen ka mõelnud seda, et pikemas perspektiivis pigem ma elaksin kuskil maal, mul see võimalus ka on, aga see on eakohase elu küsimus natukene. Arvan, et see ääremaastumise võimendatud arusaam, et see on Eestis hästi suur probleem, tuleneb peamiselt sellest, et meil puudub isiklik side nende inimestega, kes seal elavad või siis nende piirkondadega. Mina soovitan, käige ringi, vaadake, inimesed elavad paremini kui meie siin Tallinnas,” lisas keskerakondlasest riigihalduse minister.

Vabauudised.ee

Vabaerakonna uudised ja pressiteated on koondatud portaali vabauudised.ee. Uudised on jaotatud kategooriatesse, kasutusel on otsingufilter ja märksõnade süsteem.